Taito Uusimaa
Taito Uusimaa
Share/Bookmark/Subscribe

Taito käsityö- ja muotoilukoulu Helmi

Taito käsityö- ja muotoilukoulu Helmissä opitaan käsityön ja muotoilun vaiheet suunnittelusta toteuttamiseen. Lähtökohtana opiskelussa ovat oppilaan omakohtaiset kokemukset, käsillä työskentely, tuotteiden valmistus ja ilmaisu. Opetus kehittää tietoja, taitoja ja valmiuksia käsityökulttuurin eri osa-alueilla sekä kannustaa luovaan ongelmanratkaisuun.

Käsityökoulun perusryhmissä tutuksi tulevat laajasti elinympäristömme materiaalit ja käsityötekniikat aina perinteisestä neulonnasta, kudonnasta ja huovutuksesta puu,- betoni- ja keramiikkatöihin.

Nikkari-ryhmien opetuksessa pääpaino on kovissa materiaaleissa ja käsityömuotoilussa. Opinnoissa tutuiksi tulevat mm. puu, metalli, savi, paperi sekä muovi. Sopivassa suhteessa yhdistelemme näitä tekniikoita myös pehmeisiin materiaaleihin. Osallistuimme 2016-17 Opetushallituksen rahoittamaan Craftlab-hankkeeseen, jonka tarkoituksena oli tuoda teknologiaosaamista käsityökouluihin. Hyvinkään nikkariryhmämme oli yksi hankkeen pilottiryhmistä.

UUTTA HELMISSÄ: 

Cosplay- ja fantasia-asu-ryhmässä keskitytään suunnittelemaan ja toteuttamaan cosplay- ja fantasia-asuja ja asusteita ym. asuihin kuuluvia oheistuotteita esim. miekkoja, taikasauvoja tms. Opinnoissa tutustutaan myös kaavoitukseen ja vaatemuotoiluun. Kurssi on tarkoitettu +10 vuotiaille erikoisasuista ja monipuolisesta teknisistä ongelmanratkaisusta ja toteutuksista kiinnostuneille tytöille ja pojille. Käytämme paljon kierrätysmateriaaleja, joista luomme hurmaavaa fantasiaa. Ryhmä kokoontuu tiistaisin Hyvinkäällä Villa Artun käsityöluokassa.

Cosplay- ja fantasia-asutyöpaja aikuisille ja nuorille (+15v).        Katso lisää valikosta Hyvinkään Aiku-Helmi.

 

Taito Uusimaa ry järjestää käsityö-ja muotoilukoulu Helmissä käsityön taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetusta. Oppilaat ovat lapsia ja nuoria sekä aikuisia, jotka kokoontuvat kerran viikossa 2-4 tuntia syys-ja kevätkaudella.

Uuden opetussuunnitelman muksiesti käsityön taiteen perusopintojen laajuus on 800 opintotuntia ja syventävien opintojen laajuus 500 opintotuntia. 

Erilaiset yhteistyöprojektit muiden taiteenalojen kanssa ovat kiinteä osa Helmin toimintaa. Lasten ja nuorten Helmi toimii Hyvinkäällä, Hakunilassa, Hiekkaharjussa, Myyrmäessä, Hyrylässä, Jokelassa, Kellokoskella, Lohjalla ja Porvoossa. Aikuisille järjestetään opetusta Vantaan Hiekkaharjussa, Hyvinkäällä sekä Tuusulan Hyrylässä.

Haku syksyn ryhmiin käynnissä nyt! Hakulomake löytyy kohdasta OPPILASHAKU.

Lisätietoja käsityökoulujen toiminnasta:
rehtori Erja Haavisto, p. 050-435 4426

erja.haavisto@taitouusimaa.fi