Taito Uusimaa
Taito Uusimaa
Share/Bookmark/Subscribe

Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomi

 

HUOMIO! ILMOITTAUTUMINEN KÄSITYÖKOULUUN ON MUUTTUNUT!

Oppilaat, jotka jo opiskelevat käsityökoulussa, saavat 15.4. sähköpostilla tunnukset, joilla pääsee ilmoittautumaan ensi lukuvuodeksi.

Uusien oppilaiden ilmoittautumiseen pääsee tästä: taitoetelasuomi.eepos.fi

 

 

Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomen ryhmissä opitaan käsityön ja muotoilun vaiheet suunnittelusta toteuttamiseen. Lähtökohtana opiskelussa ovat oppilaan omakohtaiset kokemukset, käsillä työskentely, tuotteiden valmistus ja ilmaisu. Opetus kehittää tietoja, taitoja ja valmiuksia käsityökulttuurin eri osa-alueilla sekä kannustaa luovaan ongelmanratkaisuun.

Käsityökoulun perusryhmissä tutuksi tulevat laajasti elinympäristömme materiaalit ja käsityötekniikat aina perinteisestä neulonnasta, kudonnasta ja huovutuksesta puu,- betoni- ja keramiikkatöihin.

Nikkari-ryhmien opetuksessa pääpaino on kovissa materiaaleissa ja käsityömuotoilussa. Opinnoissa tutuiksi tulevat mm. puu, metalli, savi, paperi sekä muovi. Sopivassa suhteessa yhdistelemme näitä tekniikoita myös pehmeisiin materiaaleihin. Osallistuimme 2016-17 Opetushallituksen rahoittamaan Craftlab-hankkeeseen, jonka tarkoituksena oli tuoda teknologiaosaamista käsityökouluihin. Hyvinkään nikkariryhmämme oli yksi hankkeen pilottiryhmistä.

UUTTA: 

Fantasia-asu -ryhmässä keskitytään suunnittelemaan ja toteuttamaan cosplay- ja fantasia-asuja ja asusteita ym. asuihin kuuluvia oheistuotteita esim. miekkoja, taikasauvoja tms. Opinnoissa tutustutaan myös kaavoitukseen ja vaatemuotoiluun. Kurssi on tarkoitettu +10 vuotiaille erikoisasuista ja monipuolisesta teknisistä ongelmanratkaisusta ja toteutuksista kiinnostuneille tytöille ja pojille. Käytämme paljon kierrätysmateriaaleja, joista luomme hurmaavaa fantasiaa. Ryhmä kokoontuu tiistaisin Hyvinkäällä Villa Artun käsityöluokassa.

 

 

Taito Etelä-Suomi ry järjestää käsityö-ja muotoilukoulussa käsityön taiteen perusopetuksen yleisen sekä laajan oppimäärän mukaista opetusta. Oppilaat ovat lapsia ja nuoria sekä aikuisia, jotka kokoontuvat kerran viikossa 2-4 tuntia syys-ja kevätkaudella.

Uuden opetussuunnitelman muksiesti käsityön taiteen perusopintojen yleisen oppimäärän laajuus on 300 oppituntia ja teemaopintojen 200 oppituntia, laajan oppimäärän laajuus on 800 opintotuntia ja syventävien opintojen laajuus 500 opintotuntia. 

Lasten ja nuorten opetusta tarjotaan laajan oppimäärän mukaan Hyvinkäällä, Hakunilassa, Hiekkaharjussa, Myyrmäessä, Hyrylässä, Jokelassa, Kellokoskella, Lohjalla ja Porvoossa. Yleisen oppimäärän mukaan Helsingissä ja Lappeenrannassa.

Aikuisille järjestetään opetusta laajan oppimäärän mukaan Vantaan Hiekkaharjussa, Hyvinkäällä sekä Tuusulan Hyrylässä. Yleisen oppimäärän mukaista opetusta tarjoamme Helsingissä ja Lappeenrannassa.

Tarkempia tietoja Helsingin ja Lappeenrannan ryhmien toiminnasta löytyy osoitteesta: www.taitoetelasuomi.fi

 

Seuraa meitä facebookissa: Taito käsityö-ja muotoilukoulu Etelä-Suomi

Instagramissa: kasityokoulu_etelasuomi­ 

 

 

 

HUOMIO! ILMOITTAUTUMINEN KÄSITYÖKOULUUN ON MUUTTUNUT!

Oppilaat, jotka jo opiskelevat käsityökouluss,a saavat sähköpostilla 15.4. tunnukset, joilla pääsee ilmoittautumaan ensi lukuvuodeksi.

Uusien oppilaiden ilmoittautumiseen löytyy linkki: www.taitoetelasuomi.fi Käsityö- ja muotoilukoulu ylävalikon alta. Linkki löytyy viimeistään 15.4., jolloin ilmoittautuminen ryhmiin alkaa.

Ennen 15.4. ei voi ilmoittautua.

 Lisätietoja käsityökoulujen toiminnasta:
rehtori Erja Haavisto, p. 050-435 4426, erja.haavisto(at)taitoetelasuomi.fi