Taito Uusimaa
Taito Uusimaa
Share/Bookmark/Subscribe

Taito käsityö- ja muotoilukoulu Helmi

Taito käsityö- ja muotoilukoulu Helmissä opitaan käsityön ja muotoilun vaiheet suunnittelusta toteuttamiseen. Lähtökohtana opiskelussa ovat oppilaan omakohtaiset kokemukset, käsillä työskentely, tuotteiden valmistus ja ilmaisu. Opetus kehittää tietoja, taitoja ja valmiuksia käsityökulttuurin eri osa-alueilla sekä kannustaa luovaan ongelmanratkaisuun.

Käsityökoulun perusryhmissä tutuksi tulevat laajasti elinympäristömme materiaalit ja käsityötekniikat aina perinteisestä neulonnasta, kudonnasta ja huovutuksesta puu,- betoni- ja keramiikkatöihin.

Nikkari-ryhmien opetuksessa pääpaino on kovissa materiaaleissa ja käsityömuotoilussa. Opinnoissa tutuiksi tulevat mm. puu, metalli, savi, paperi sekä muovi. Sopivassa suhteessa yhdistelemme näitä tekniikoita myös pehmeisiin materiaaleihin.

Taito Uusimaa ry järjestää käsityö-ja muotoilukoulu Helmissä käsityön taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetusta. Oppilaat ovat lapsia ja nuoria sekä aikuisia, jotka kokoontuvat kerran viikossa 2-4 tuntia syys-ja kevätkaudella.

Käsityön taiteen perusopintojen laajuus on 540 opintotuntia ja syventävien opintojen laajuus 740 opintotuntia.

Erilaiset yhteistyöprojektit muiden taiteenalojen kanssa ovat kiinteä osa Helmin toimintaa. Lasten ja nuorten Helmi toimii Hyvinkäällä, Hakunilassa, Hiekkaharjussa, Myyrmäessä, Hyrylässä, Jokelassa, Kellokoskella, Lohjalla, Myyrmäessä ja Porvoossa. Aikuisille järjestetään opetusta Vantaan Hiekkaharjussa, Hyvinkäällä sekä Tuusulan Hyrylässä.

Haku syksyn ryhmiin alkaa 18.4. Hakulomake löytyy kohdasta OPPILASHAKU.

Lisätietoja käsityökoulujen toiminnasta:
rehtori Anne Vasko, p. 050-435 4426

anne.vasko(at)taitouusimaa.fi